Tiedote: Uusi massiivipuutilaelementti-tehdas aloittaa toimintansa Kauhajoella

Kauhajoella alkaa kerrostalojen massiivipuisten tilaelementtien valmistus. ProModules Oy käynnistää tuotannon tilaelementtitehtaalla alkuvuodesta 2020. Tehdas edistää ekologista rakentamista ja tuo uusia työpaikkoja alueelle. ”Teollinen massiivipuurakentaminen on mielestämme järkevin vaihtoehto kerrostalotuotannossa. Teollisesti rakennettavien puukerrostalojen suosio kasvaa jatkuvasti, ja massiivipuurakentamisessa on valtavasti etuja niin sanottuun rankarakentamiseen verrattuna”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Olli Koistinen. Kauhajoki valikoitui tehtaan sijainniksi alueen vahvan … Continued

Julkaisupäivämäärä 04.11.2019
Jaa


Kauhajoella alkaa kerrostalojen massiivipuisten tilaelementtien valmistus. ProModules Oy käynnistää tuotannon tilaelementtitehtaalla alkuvuodesta 2020. Tehdas edistää ekologista rakentamista ja tuo uusia työpaikkoja alueelle.

”Teollinen massiivipuurakentaminen on mielestämme järkevin vaihtoehto kerrostalotuotannossa. Teollisesti rakennettavien puukerrostalojen suosio kasvaa jatkuvasti, ja massiivipuurakentamisessa on valtavasti etuja niin sanottuun rankarakentamiseen verrattuna”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Olli Koistinen.

Kauhajoki valikoitui tehtaan sijainniksi alueen vahvan teollisen rakentamisen osaamisen vuoksi. Maakunnassa toimii myös kaksi tilaelementtien tuotannolle tarpeellista CLT-levytehdasta. Tilaelementtien materiaalina voidaan käyttää myös LVL-levyjä.

Yhtiön taustalla puukerrostalorakentamisen konkareita

ProModules Oy:n omistajiin kuuluu muun muassa JVR-Rakenne Oy, joka on massiivipuukerrostalorakentamisen pioneeri ja markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö on pystyttänyt tilaelementeistä jo yli 400 asuntoa Suomessa.

”Tämä on meille luonnollinen askel tulevaisuutta ajatellen. Tavoitteenamme on toimittaa tilaajille massiivipuukerrostaloja avaimet käteen -periaatteella ilman alihankintaa. Kun koko toimitusketju on omissa käsissämme, saamme valmistettua laadukkaita kerrostaloja kustannustehokkaasti. Tehtaalla voidaan valmistaa moduuleita myös muille rakentajille”, kertoo JVR-Rakenne Oy:n toimitusjohtaja ja ProModules Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arttu Suuronen.

Ekologista rakentamista ilmastotavoitteisiin pyrkien

Suomessa pyritään kasvattamaan puukerrostalojen osuutta asuntotuotannossa. Nykyisessä hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi puurakentamisen määrän kaksinkertaistaminen hallituskauden aikana.

ProModules Oy:n tuotantoon tulevat massiivipuiset tilaelementit ovat erinomainen vaihtoehto kerrostalorakentamisen päästöjen ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Puu sitoo hiiltä koko elinkaarensa ajan, ja massiivipuutalon valmistamisen hiilijalanjälki on parhaimmillaan vain neljänneksen betonitalon rakentamisen hiilijalanjäljestä.

Lisätietoja

Olli Koistinen, toimitusjohtaja, ProModules Oy, 040 759 9986

Arttu Suuronen, hallituksen puheenjohtaja, ProModules Oy, 0400 794 657