Tiedote: Massiivipuisten puukerrostalojen valmistaja rantautuu Jyväskylästä Ouluun

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon voittaneen Puukuokka-kerrostalon rakentaja JVR-Rakenne Oy perustaa uuden alueyhtiön Ouluun. Perustettava yhtiö vastaa yhtymän puukerrostaloprojekteista Pohjois-Suomessa. Puukerrostalorakentaminen on kasvattanut tasaisesti suosiotaan Suomessa. Etenkin puurakentamisen vähähiilisyys ja viime vuonna uudistuneet palomääräykset vaikuttavat siihen, että yhä useampi rakennuttaja valitsee puun kerrostalon rakennusmateriaaliksi. ”Näyttää siltä, että kysyntä on kasvussa”, toteaa JVR-Rakenteen toimitusjohtaja Arttu Suuronen. Myös poliitikot … Continued

Julkaisupäivämäärä 09.09.2019
Jaa


Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon voittaneen Puukuokka-kerrostalon rakentaja JVR-Rakenne Oy perustaa uuden alueyhtiön Ouluun. Perustettava yhtiö vastaa yhtymän puukerrostaloprojekteista Pohjois-Suomessa.

Puukerrostalorakentaminen on kasvattanut tasaisesti suosiotaan Suomessa. Etenkin puurakentamisen vähähiilisyys ja viime vuonna uudistuneet palomääräykset vaikuttavat siihen, että yhä useampi rakennuttaja valitsee puun kerrostalon rakennusmateriaaliksi. ”Näyttää siltä, että kysyntä on kasvussa”, toteaa JVR-Rakenteen toimitusjohtaja Arttu Suuronen.

Myös poliitikot ovat ottaneet puurakentamisen lisäämisen tavoitteekseen. Antti Rinteen hallitus on tehnyt hallitusohjelmaan kirjauksia aiheeseen liittyen. Tavoitteeksi on muun muassa asetettu puurakentamisen määrän kaksinkertaistaminen hallituskauden aikana.

Vastatakseen kysynnän kasvuun JVR-Rakenne laajentaa toimintaansa Pohjois-Suomeen. ”Saimme hyvän tiimin kasaan perustettavaan yritykseen” iloitsee JVR-Rakenteen toimitusjohtaja Arttu Suuronen. Perustettavan JVR Plus Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Antti Erola. ”Mahtavaa lähteä tekemään töitä kestävän rakentamisen parissa”, toteaa Erola innostuneesti.

JVR:n valinta on massiivipuu ja tilaelementtitekniikka

Rakentamistekniikka perustuu pitkälle vietyyn asuntojen tehdasvalmistukseen. Asunnot tuodaan valmiiksi tehtyinä tontille, jossa niistä kasataan valmis kerrostalo. Näin työmaalla tehtävän työn määrä vähenee huomattavasti, rakentamisaika lyhenee ja laatu paranee verrattuna perinteiseen rakentamistapaan. JVR-Rakenteen toteuttamat lähes 400 kerrostaloasuntoa ovat osoittaneet tekniikan toimivaksi ja kustannustehokkaaksi.

Talojen runkomateriaalina käytetty massiivipuinen CLT-levy on uusi tulokas rakennusmateriaalien markkinoilla. Se sopii erityisen hyvin kerrostalorakentamiseen jäykkyysominaisuuksiensa ja hyvän kosteuskäyttäytymisensä vuoksi. ”Bonuksena tässä rakentamisjärjestelmässä on hiilen sitoutuminen puuhun koko talon elinkaaren ajaksi. Näin voidaan merkittävästi vaikuttaa rakentamisen hiilipäästöihin”, toteaa Antti Erola.

Lisätietoja

Arttu Suuronen, toimitusjohtaja, JVR-Rakenne Oy, 0400 794 657

Antti Erola, toimitusjohtaja, JVR Plus Oy, 040 910 9102