Massiivipuusta rakentuu asumisen aatelia

Moni meistä joutuu päivittäin viettämään aikaansa rakennuksessa, jonka kehno sisäilma saattaa aiheuttaa ikäviä oireita. Myös riittämätön äänieristys kuormittaa ihmisten arkea monissa työpaikoissa, eikä viihtyvyyteen ole satsattu juuri lainkaan. Me puukerrostalorakentajina teemme kuitenkin mahdolliseksi sen, että ihmisen tärkeimmässä paikassa – omassa kodissa – on hyvä olla. Kiireisen päivän jälkeen on upea tunne astua sisään kodikkaaseen puukerrostaloasuntoon, … Continued

Julkaisupäivämäärä 23.12.2019
Jaa


Moni meistä joutuu päivittäin viettämään aikaansa rakennuksessa, jonka kehno sisäilma saattaa aiheuttaa ikäviä oireita. Myös riittämätön äänieristys kuormittaa ihmisten arkea monissa työpaikoissa, eikä viihtyvyyteen ole satsattu juuri lainkaan. Me puukerrostalorakentajina teemme kuitenkin mahdolliseksi sen, että ihmisen tärkeimmässä paikassa – omassa kodissa – on hyvä olla.

Kiireisen päivän jälkeen on upea tunne astua sisään kodikkaaseen puukerrostaloasuntoon, jonka ilmanlaatu on moitteeton ja akustiikka kohdallaan. Me rakennamme vain hyvän mielen koteja, jossa asukkaat saavat tuntea olonsa hyvinvoivaksi ja turvalliseksi.  Asumismukavuus on toki monen asian summa, mutta yksi merkittävä viihtyvyyttä edistävä tekijä on talojen rakennusmateriaalina käytetty massiivipuu. Sen olemus, tuoksu ja pintojen tyylikkyys luovat taloihin luonnonmukaista kodikkuutta, josta saa nauttia monin eri aistein.

CLT-elementeistä rakennettujen puukerrostalojen sisäilma on raikas, sillä massiivipuu tasaa vaihtelevaa ilmankosteutta sitomalla itseensä kosteutta ja vapauttamalla sitä ympäristöönsä, eikä elementin väliin tarvita höyrynsulkukalvoja. Asumismukavuutta lisää myös se, että elementit ovat tiiviitä, eikä taloon muodostu betonirakennuksille ominaisia kylmäsiltoja, jotka aiheuttaisivat vetoisuutta lattianrajassa. Huoneistokohtaisen ilmanvaihtokoneen avulla jokaiseen kotiin saadaan miellyttävä sisälämpötila, ja koneen oikeilla säädöillä voidaan säästää asumisen energiankulutuksessa ja kustannuksissa.

Illan tullen asukkaat arvostavat etenkin puukerrostalojen erinomaista ilmaäänieristystä*. Naapureiden puheensorina tai pesukoneen äänet eivät kantaudu asunnosta toiseen, joten rauhaa rakastava voi rentoutua kodissaan ja kömpiä nukkumaan kaikessa hiljaisuudessa. Hyvää sisäilma ja kunnollinen äänieristys vaikuttavat unenlaatuun, minkä huomaa viimeistään aamulla, kun herää hyvin levänneenä uuteen päivään.

Viihtyvyyden lisäksi asumisturvallisuus on asukkaiden oikeus. Käsitys siitä, että puukerrostalot olisivat paloturvallisuuden näkökulmasta suurempi riski kuin betonitalot, ei pidä paikkaansa. Useimmiten tulipalossa palaa ensiksi irtaimisto, mikä aiheuttaa myrkyllisiä kaasuja. Puukerrostalossa huoneistokohtainen sprinklerijärjestelmä hoitaa kuitenkin nopeasti alkusammutuksen, mikä estää tulipalon leviämisen ja suuret vahingot. Automaattinen sammutusjärjestelmä on pakollinen vain puukerrostaloissa.

Puun pintakäsittely antaa mahdollisuuden luoda kerrostalojen julkisivuihin ja sisäpintoihin kaunista ja yksilöllistä designia. Lämminhenkinen puukerrostalokoti on modernin asukkaan valinta. Se on panostus omaan hyvinvointiin ja hatunnosto kotimaiselle metsälle, työlle ja teollisuudelle. Ennen kaikkea se on askel kohti ekologisen asumisen tulevaisuutta.

* https://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Puukerrostalojen_asukkaat_tyytyvaisia_er(43584)