Massiivipuisen puukerrostalon rakentaminen on helpompaa kuin koskaan

Suomessa riittää hyvin puurakentamisen suunnitteluosaamista, mutta harvassa ovat toimijat, joilta kokonaisen kerrostalon voi ostaa yhdeltä luukulta avaimet käteen. JVR Puukerrostalot rakennetaan kolmen yrityksen tiiviillä asiantuntijuudella. Suunnitteluyritys JVR Plus Oy, rakennusliike JVR-Rakenne Oy sekä tilaelementtiyritys Promodules Oy tekevät itsenäistä liiketoimintaa omaa erikoisosaamistaan hyödyntäen.

Julkaisupäivämäärä 24.06.2021
Jaa


Suomessa riittää hyvin puurakentamisen suunnitteluosaamista, mutta harvassa ovat toimijat, joilta kokonaisen kerrostalon voi ostaa yhdeltä luukulta avaimet käteen. JVR Puukerrostalot rakennetaan kolmen yrityksen tiiviillä asiantuntijuudella. Suunnitteluyritys JVR Plus Oy, rakennusliike JVR-Rakenne Oy sekä tilaelementtiyritys Promodules Oy tekevät itsenäistä liiketoimintaa omaa erikoisosaamistaan hyödyntäen.

Yritysyhteisön liikeidean ytimessä on puu, joka mahdollistaa teollisen rakentamisen muutoksen. Lopputuloksena on parempia ja ekologisempia tiloja ihmisille, luonnolle ja koko yhteiskunnalle, kertoo JVR-Rakenteen hr- ja markkinointijohtaja Janne Äijänen. 

– Puhumme yritysekosysteemistä ja yhteisöstä, joka toimii saman sateenvarjon alla edistäen yhteistä tavoitetta. Yhdessä olemme suunnitelleet ratkaisun, jossa pystymme yhdellä sopimuksella rakentamaan asiakkaalle täysin muuttovalmiin, massiivipuisen moduulikerrostalon, Janne Äijänen kertoo.  Yritysyhteisö tarjoaa uudenlaista toimintamallia rakennuttajina toimiville yksityisille ja julkisille yhteisöille, yrityksille ja tontin omistajille, jotka haluavat rakennuttaa puukerrostalon helposti ja kustannustehokkaasti.

Puu mahdollistaa tehokkuuden

JVR:n kehittämässä teollisessa puurakentamisessa kerrostalo valmistetaan tehtaassa noin 70-prosenttisesti. Massiivipuiset asuntomoduuli rakennetaan ja sisustetaan tehtaalla valmiiksi, jolloin laatoitukset, maalaukset, listoitukset, wc-kalusteet ja keittiökalusteet jääkaappia ja uunia myöten ovat paikoillaan. Valmistumisen jälkeen asuntomoduulit kuljetetaan työmaalle ja asennetaan osaksi kerrostaloa. Työmaalla tehdään vain maatyöt, perustukset ja asuntomoduulien liittäminen toisiinsa sekä suoritetaan talotekniikan liitokset ja kytkennät. 

– Tämän kaiken mahdollistaja on puu, kiteyttää JVR-Rakenteen toimitusjohtaja Arttu Suuronen.  -Valitsimme liiketoimintamme ytimeksi puun, koska se on ekologinen ja kevyt materiaali ja siten mahdollistaa massiivipuisten kerrostaloelementtien kuljetuksen tehtaalta työmaalle, JVR-Rakenteen toimitusjohtaja Arttu Suuronen kuvailee puumateriaalin etuja. 

Tehtaalla rakentaminen poistaa kosteusriskit ja varmistaa rakennusosien säilymisen kuivana vaihtuvissa sääolosuhteissa. Rakennuspaikalla moduulien asentaminen on nopeaa ja kuivaketju jatkuu työmaalla, jossa vesikatto on jo valmiina odottamassa asennusta elementtien saapuessa. 

Puurakentamisella on merkittävä rooli yhteisissä ilmastotalkoissa

Rakentamisesta ja rakennuksista aiheutuvat päästöt puhuttavat ja vähähiilisyys on jo nyt monen uuden rakennushankkeen vaatimus. Puu on uusiutuva materiaali, joka sitoo kasvuvaiheessa itseensä hiilidioksidia. Kun puuta käytetään rakennusmateriaalina, niin rakennus toimii hiilivarastona koko elinkaarensa ajan.

– Tavoitteemme on tarjota ihmisille parempia koteja, joissa voi viettää huolettomampaa elämää ekologisten arvojen mukaisesti, JVR Plus Oy:n Antti Erola kertoo yritysyhteisön visiosta.   

Erolan mukaan kiertotalouden edistäminen on tärkeä osa ilmastomuutoksen torjuntaa ja ajattelutapa on huomioitu massiivipuisia puukerrostaloja suunniteltaessa. – Käyttämämme rakentamistapa ja liitostekniikka ovat sellaisia, että puukerrostalo voidaan tarvittaessa purkaa vaikka kymmenien vuosien kuluttua. Asuntomoduulit voidaan irrottaa toisistaan ja siirtää sellaisenaan vaikkapa mökkitontille järven rantaan. Uudet eristeet yläpohjaan ja vesikatto päälle, niin massiivipuinen asuntomoduuli jatkaa tehtäväänsä ekologisesti ja kestävästi, Antti Erola avaa kiertotaloutta edistävää rakentamista. 

JVR-Rakenne Oy aloitti puukerrostalojen rakentamisen Jyväskylässä vuonna 2013. Ensimmäinen puukerrostalo Puukuokka 1 voitti vuoden 2015 Puupalkinnon sekä Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. Tänä päivänä JVR Puukerrostaloja rakennetaan ympäri Suomen kasvukeskuksiin ja -kaupunkeihin. 

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää:

Arttu Suuronen
Toimitusjohtaja, JVR-Rakenne Oy
p. 0400 794 657
arttu.suuronen@jvr-rakenne.fi

Janne Äijänen
HR- ja markkinointijohtaja, JVR-Rakenne Oy
p. 045 118 4030
janne.aijanen@jvr-rakenne.fi 

Antti Erola
Toimitusjohtaja, JVR Plus Oy
p. 040 910 9102
antti.erola@www.jvr.fi